Vanliga frågor och svar om flyttfirmor

Oavsett om det är första, andra eller tredje gången som du ska anlita en flyttfirma kan det uppstå en hel del frågor och funderingar. Att anlita flyttfirmor stockholm är idag väldigt vanligt och ett enkelt sätt att transportera bohag när du ska flytta från en plats till en annan. Har du anlitat förut har du säkerligen redan koll på en hel del, men för dig som är novis kan det kännas betydligt mer förvirrande.

En flytt är redan stressig som den är och därför vill vi göra hela processen så smidig som möjlig. Här nedan har vi därför samlat några av de vanligaste frågorna och svaren som kan göra att du känner dig lite tryggare och mer nöjd med ditt val av flyttfirma.

FAQ – anlita flyttfirma
Har du alltid funderat på hur en flyttfirma fungerar, hur man kan använda sig av RUT-avdraget eller hur många personer som kommer komma ut och hjälpa dig att bära? Vi har svaren!

1. Vad kostar det att anlita flyttfirma?

Priset för din flytt beror på ett flertal olika faktorer. Det beror bland annat på hur många tjänster du valt att anlita flyttfirman för, samt hur stor bostad du har och hur långt tid flytten planeras ta. Ditt område kommer också ha betydelse. I stora städer är flyttfirmor oftast mycket dyrare.

2. Hur lång tid tar en flytt?

Oavsett om det är en stor eller liten bostad som du ska flytta från och till brukar flyttfirman beräkna att flytten tar hela dagen. Var därför beredd att avsätta minst åtta timmar, även om det skulle vara så att ni blir klara tidigare. Det är dessutom många saker som kan dra ut på tiden, t.ex. i samband med transport.

3. Kan man använda RUT-avdrag för flyttfirma?

Absolut! Med RUT-avdraget kan du reducera din faktura med hela 50 %. Därför bör du alltid använda dig av avdraget när du ska anlita flyttfirman för privat bruk. Det enda som krävs är att du ger ut ditt personnummer i samband med bokning.

4. Är sakerna försäkrade under flytten?

Om du har en hemförsäkring kan detta täcka en del skador som kan uppstå i samband med flytt, men vi rekommenderar att du även väljer en flyttfirma som har en ansvarsförsäkring inkluderad. På så sätt kan du känna dig trygg med att alla dina föremål är försäkrade om en olycka skulle inträffa.

5. Kan en flyttfirma göra mer än transportera bohag?

Absolut! Många flyttfirmor erbjuder ett stort utbud av tjänster för många andra behov än just transport. Du kan t.ex. vända dig till en flyttfirma om du vill ha hjälp med flyttstädning och packning eller om du vill köpa emballage och kartonger. Du kan även få hjälp med magasinering av föremål såväl som återvinning och bärhjälp.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *